ABSOLVENTUL

Absolventul

adaptare de Terry Johnson,
un text bazat pe romanul lui Charles Webb
și scenariul filmului de Calder Willingham și Buck Henry,
prin aranjament special cu StudioCanal
Produs inițial pe scena din Londra și Brodway de John Reid și Sacha Brooks
traducerea Petre Bokor

Premiera: 21.01.2024, Sala Mare

Spectacolul consacratului regizor Vlad Massaci este povestea unui absolvent de 21 de ani, Benjamin Braddock, care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei. Ce se întâmplă când o femeie nemulțumită de viața sa intră în destinul aproape perfect al lui Ben? Într-o lume a căsătoriilor disfuncționale și a așteptărilor mari, Ben se luptă cu dragostea, ispita și confuzia.
Este o piesă clasică, adaptată și reinterpretată pentru a reflecta problemele și perspectivele contemporane, iar lighting designul și video-designul propuse generează imagini captivante, încărcate de emoție și spirit.
Trebuie precizat faptul că povestea stă la baza filmului care a primit șapte nominalizări la cea de a 40-a ediție a Premiilor Oscar (în roluri principale: Dustin Hoffman și Anne Bancroft). În 1996, filmul a fost selectat pentru conservare în U.S. National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric și estetic”. În prezent, el este apreciat de Institutul American de Film drept al 17-lea cel mai mare film american din toate timpurile, fiind inițial clasat pe locul 7 în 1997.

Distribuția:

Benjamin Braddock – Șerban GHILVACI
Doamna Robinson  – Ioana FLORA
Elaine  – Andreea DRUGULESCU/ Luana LUTE
Mama – Ioana PODĂREANU/ Daniela BUTUȘINĂ
Tata – Robert TUDOR
Domnul Robinson – Gabriel GHEORGHE
Recepționer, psiholog, preot Gogu PREDA
Dansatoarea –Andreea DRUGULESCU/ Luana LUTE

Regia artistică  | Vlad MASSACI
Scenografia | Irina CHIRILĂ
Coregrafia | Florin FIEROIU
Video | Vlad COCIERU / PIA MASSACI

Durata spectacolului | 100 min
Vârsta acceptată | +16 ani

Bilete disponibile AICI!
de la 20 lei

Regia tehnică | Gabriel BUCĂTARU
Lumini | Cristian NICA și Cătălin CĂLIN
Sunet | Albert ILEANCA
Videoproiecția | Bogdan SIMION
Sufleur | Narcisa MAZILU
Recuzită | Laura DRĂGAN
Cabine | Constanța Miu și Geanina BUCĂTARU
Mânuitor decor | Gabriel SIMION, Alexandru ȘERB, Florin DIACONESCU, Marius NICOLAE, Costi MAREȘ 

”Absolventul” a fost, mai întâi, un roman, transformat în scenariu de film. Iar filmul e celebru. Din nou un pariu al regizorului de a se lupta cu succesul deja existent al peliculei. Și, din nou, pariul a fost câștigat, de astă dată la Pitești. M-a impresionat atât de mult această premieră încât am vrut să văd, înainte de a scrie despre ea, și filmul. Și l-am văzut. Și bine am făcut, pentru că, în felul acesta, mi-am dat, încă o dată, seama cât de diferite sunt mijloacele de exprimare ale celor două arte, aparent apropiate.
...
Marinela ȚEPUȘ, 6 Februarie 2024
https://tepusa.ro/doar-un-cuvant-plastic/

....................................

Este o dramaturgie de tip popcorn destinată unui public universal şi focusată numai pe o intrigă amoroasă în care tânărul Benjamin, absolvent de colegiu, din clasa medie şi bine educat, este sedus de mama unei fete, o anume doamnă Robinson, aflată într-un mariaj osificat, dornică de sex şi de aventură, iar lovitura de teatru constă în împrejurarea că tânărul sedus se va îndrăgosti de fiica femeii, o tânără studentă pură şi candidă, care este pusă într-o situaţie imposibilă. Fata, pe nume Elaine, avea deja un pretendent, pe Carl, student în ultimul an la Medicină, şi deja îmbrăcase rochia de mireasă într-o biserică prezbiteriană.
...
Dinu GRIGORESCU, 27 ianuarie 2024
https://revistarinocerul.ro/o-noua-premiera-de-succes-la-teatrul-alexandru-davila-din-pitesti-absolventul/

....................................

... Teatrul Alexandru Davila a oferit publicului cea de-a doua premieră a lunii ianuarie, spectacolul „Absolventul”, adaptare de Terry Johnson, după un text bazat pe romanul lui Charles Webb și scenariul filmului de Calder Willingham și Buck Henry, prin aranjament special cu StudioCanal.
Regizorul Vlad Massaci a gândit și adaptat textul special pentru a fi transpus pe scena de teatru, în timp ce scenograful Irina Chirilă s-a ocupat de decor și costume.
...
Argeșul Online, 22 Ianuarie 2024
https://argesulonline.ro/spectacolul-absolventul-de-la-teatrul-alexandru-davila-a-absolvit-cu-magna-cum-laudae-examenul-cu-publicul/

Detaliile spectacolului
    • Today's visitors: 15
    • Total page views: 73,371
    Cu ce putem să te ajutăm?
    Sari la conținut