Regina frumuseții din Leenane

Regina frumuseții din Leenane

de Marn McDONAGH

Marn McDonagh, englezul de origine irlandeză, care a scris textul și a făcut-o cunoscută lumii pe ,,Regina frumuseții din Leenane”, este apreciat peste mări și peste țări pentru modul în care prin exemple mici, dar grăitoare, face din truda zilnică a eroilor principali o lecție dureroasă de viață. Spectacolul este o dovadă în plus că  tot ceea ce experimentăm trebuie privit din mai multe unghiuri.

După ,,Tobelia” și ,,Nora”, echipa Teatrului de dramă și păpuși din Vrața, Bulgaria, aduce pe scena Fesvalului Internațional al Teatrului de Studio de la Piteș o nouă producție arscă de succes ce poartă semnătura regizorului sloven Nik Aper.

Rumiana Merdzhanska, Kamelia. Lishkovska, Kalin Kostadinov și Teodor Sofroniev sunt actorii care, cu măiestrie arscă, dau viață personajelor din Leenane.

Echipa din Bulgaria a dedicat spectacolul ,,Regina frumuseții din Leenane” lui Blagoj Stefanovski, fost ministru al Culturii din Macedonia și fost director al Teatrului Mic de Dramă din Macedonia. Acest spectacol a fost ulmul proiect de teatru al lui Blagoj Stefanovski.

Distribuție:

Maria Dudina – Kamelia Lishkovska

Nada Dudina – Rumiana Merdzhanska

Ivo Abadzhiev – Teodor Sofroniev

Rado Abadzhiev – Kalin Kostadinov

 

Regia artistică / Nik Aper

Detaliile spectacolului
 • Data spectacolului
  11 mai 2023 19:00
 • Status
  Expired
  • Today's visitors: 15
  • Total page views: 70,183
  Sari la conținut