Spovedania unui jurnalist

”Spovedania unui jurnalist” este o piesă de transparenţă, în care sunt prezentate, în mod ironic, anumite aspecte ale presei actuale. Este înfăţişată o situaţie care, în mod evident, pune în discuţie problemele societăţii contemporane prin intermediul jurnalismului, cum ar fi disproporţionalitatea intereselor unor categorii diferite de oameni.

Debutul plin de speranţă al unui jurnalist, care n-a anticipat că presa ar putea fi un loc atât de mediocru şi plin de compromisuri, este retezat într‑un mediu cotidian, în lupta de interese şi exagerarea unor situaţii de paradigmă politică, în momentul unei presupuse farse, în care implicarea înseamnă specificul “bâlci” românesc, fiind evidenţiat prin forfotă şi superficialitate, respectiv parvenire.

Dialogul este natural, iar subiectul are componente parabolice, în care sunt îmbinate elemente ce aparţin de mediul economic, social sau politic, derivând astfel în crearea unor situaţii sensuale în care identificăm dorinţa de putere, de libertate şi schimbarea intereselor.

 

Spovedania unui jurnalist

Autorul Gheorghe Smeoreanu

Regie artistică Bogdan Cioabă

Scenografie Cristina Ciucu 

Distribuția Mirela Popescu, Tatiana Serghi, Gabriel Gheorghe, Adrian Duță

Data premierei 12 Mai 2018

Durata 1h5 minute