Home »

Sala Mare

Sala Mare

Gramofonul cu amintiri

Paul Surugiu


Data eveniment: 02-03-2019, ora: 18:30

Detalii

O iubire, o poveste

de Adriana Drugulescu


”O iubire, o poveste”
un spectacol de Adriana Drugulescu
Conducerea muzicală Vicențiu Perniu
Coregrafia Valentin Dobriță

Data eveniment: 14-02-2019, ora: 18:30

Detalii

Badaranii

de Carlo Goldoni


Piesa de teatru ”Bădăranii” este o comedie în trei acte de Carlo Goldoni, pusă în scenă de regizorul Matei Varodi, iar scenografia realizată de Miruna Varodi. În timpul carnavalului venețian, soția și fiica din prima căsătorie a comerciantului Lunardo, sunt private de bucuriile petrecerii și ale ieșirilor, ducând o viață moderată. Lunardo pune la cale o căsătorie aranjată între fiica sa, Lucietta, și Filippetto, fiul avutului Maurizio. Fiindcă se ghidează după morvauri învechite, întrevede în căsătorie posibilitatea de a obține siguranța financiară. Tinerilor le este interzis să se vadă înainte de căsătorie, însă soțiile “bădăranilor”, istețe, pun la cale o întâlnire între cei doi.


Data eveniment: 16-02-2019, ora: 18:30

Detalii

Experimentul P

Alexander Hausvater


„Spectacolul este inspirat de cazul real al Experimentului Pitești, care a avut loc între 1949-1952 și în care s-a încercat crearea unei instituții de reformare a naturii umane. 
M-a interesat impulsul utopic care vede ca posibilitate reală spălarea pe creier și construirea unui om nou care la rândul lui să spele pe creier alți oameni. Piesa urmărește povestea unui tânăr selectat într-un experiment de acest tip. 
Mă interesează felul în care bunele intenții pot aduce rezultate dezastruoase. O trăsătură caracteristică oricărei utopii este visul unei armonii desăvârșite. Pentru imaginația utopică, conflictele inerente naturii umane pot fi lăsate în urmă. 
Conflictele dintre autoritate și individ, dintre destinul colectiv și destinul individual, dintre individ și om ca reflecție a politicului, dintre ceea ce devenim ca să satisfacem politicul și noi înșine cu talentul nostru individual, antagonismul dintre diferitele idealuri ale vieții fericite, alegerile pe care trebuie să le facem între diferite tipuri de rău, toate aceste conflicte, care sunt permanente în orice societate, devin nesemnificative pentru gândirea utopică. 
O existență lipsită de conflicte este imposibilă și peste tot unde a fost încercat, rezultatul a devenit intolerabil.” (Radu Dragomirescu)


Data eveniment: 17-02-2019, ora: 18:30

Detalii
http://www.etc-cte.org/