Fania Fenelon

 
 
”Fania Fenelon” este un spectacol de lumină, ritm, culoare, un spectacol energic și entuziasmant.
 
”Fania Fenelon”este povestea unei faimoase cântărețe, pianiste, deportată de la Paris în lagărul de concentrare de la Auschwitz unde devine membru al orchestrei simfonice, conduse de ofițerii lagărului.
Este un spectacol despre muzică, muzică de toate stilurile, de la simfonic la jazz, de la swing la muzică populară. Muzica devine oxigenul deținutelor. Prin prisma muzicii, supraviețuirea devine posibilă.
 
Această creație, concepută de Alexander Hausvater, are un concept bine definit: arta, cultura și, în particular, muzica. Nu sunt doar elemente educaționale, ci o necesitate fără de care nu putem trăi.
În ritmurile lui Beethoven, Schubert, ale cabaretului german, ale chansonetelor franțuzești, alejazzului american se dezvoltă o lume care poate să transceandă violența, ura și rasismul spre o sferă umană și profundă.
 
”Fania Fenelon” este un spectacol care reamintește că TRECUTUL NU TREBUIE VREODATĂ UITAT.
 
Spectacolul ”Fania Fenelon” este o adaptare a lui Alexander Hausvater după ”Playing for time” de Arthur Miller, autorul scenariului care a stat la baza filmului omonim, ce a avut-o în rolul principal pe Vanessa Redgrave.
 
Din distribuția spectacolului ”Fania Fenelon” fac parte: Paula Chirilă în rol titular, Ramona Olteanu, Tatiana Serghi, Oana Marcu, Ada Dumitru, Luiza Ghindă, Iulia Dumitru, Gabriela Roșu, Diana Bagdasar, Ioana Podăreanu, Andreea Drugulescu, Adriana Drugulescu/ Mirela Popescu, Delia Toader / Teodora Colț, Ruxandra Tomescu, Maria Popa, Gogu Preda, Ciprian Valea, Vlad Popescu, Andrei Nedelea, Daniel Maricescu și Valentin Dobriță.
 
”Fania Fenelon” este un spectacol pentru tineri și mai puțin tineri, pentru oameni de orice credință, pentru îndrăgostiți, pentru cei ce suferă și cei care s-au realizat.
 
 
Regia artistică: Alexander Hausvater
 
Traducerea: Petre Bokor
 
Decor: Diana Sav
 
Costume: Maria Miu
 
Muzica: Marius Hristescu
 
Coregrafia: Victoria Bucun
 
Light design: Lucian Moga
 
Video design: Constantin Șimon
 
Asistenți de regie: Tatiana Serghi și Radu Bunescu