Despre noi

Teatrul ”Alexandru Davila” Pitesti este o institutie publica de cultura, aflata in subordinea Consiliului Judetean Arges, ce isi desfasoara activitatea in domeniul artelor spectacolului, cu rol cultural-educativ, ce promoveaza valorile cultural-artistice. 

Este singurul teatru de repertoriu din cele 3 judete apropiate din sudul tarii (Arges, Teleorman, Olt) iar diversitatea repertoriului este data de existenta celor trei sectii: Sectia Drama, Sectia de copii si tineret „Aschiuta”, si Sectia Revista, dar si existenta a trei sali de spectacole: Sala Mare, Sala Studio ”Liviu Ciulei” si Sala ”Aschiuta”.

Teatrul ”Alexandru Davila” este cunoscut in spatiile culturale europene prin prezenta sa pe scenele din strainatate (Bulgaria, Serbia, Grecia, Macedonia, Albania, Spania, Franta, Danemarca, Suedia, Maroc) si prin protocoalele incheiate cu teatre din strainatate.                                                     

Un alt punct forte al Teatrului ”Alexandru Davila” il constituie Festivalul International al Teatrului de Studio, ce a ajuns in anul 2017, la cea de-a 21 editie, dar si Festivalul pentru copii si tineret ”Aschiuta”, ajuns la cea de-a VII-a editie.