DaFeSt 2020

DaFeSt – Festivalul Internațional al Teatrului de Studio

Ediția a XXIV-a

 28 noiembrie – 5 decembrie 2020

 

DaFeSt – Festivalul Internațional al Teatrului de Studio este o manifestare artistică tradițională ajunsă la ediţia a XXIV-a în anul curent. Acest festival continuă într-o formă inovatoare şi prezintă publicului spectacole şi proiecte culturale conexe de înaltă ţinută artistică, reprezentațiile fiind susţinute online, asigurând astfel accesul publicului în număr cât mai mare.

În ansamblu, festivalul va constitui un adevărat regal teatral, ce stimulează dialogul între artiști aparținând diferitelor generații, discuții pentru oamenii de cultură, oferind un bun prilej de intensificare a dialogului cultural, de cunoaștere, de asociere și de analiză a fenomenului teatral contemporan.

În contextul pandemic actual este evidentă necesitatea unui eveniment cultural, ce concentrează în 9 zile spectacole atât din România cât și din străinătate, dar și păreri de specialitate.

Este mai mult decât o prioritate pentru Teatrul ”Alexandru Davila”, deoarece acest festival online este un eveniment ce reușește să atragă segmente noi de public și redă maturitatea artistică.

 

Reuniunea Spectacolelor de Studio

 

Valentin Silvestru

“Prima Reuniune a Studiourilor, care s-a ținut în 1980, a constituit una din cele mai frumoase, mai bogate și mai interesante întâlniri practice și teoretice a oamenilor de teatru.”

 “Studioul este un indice al creativității, un spațiu al novatorismului obiectiv, un loc al meditației colective asupra posibilităților de corelare a actului teatral la interesele majore ale culturii, o poartă de intrare în universal artistic pentru publicul tânăr, o stație pilot pentru tentativele de potențare a contemporaneității artei dramatice, un laborator de perfecționare a însușirilor native ale artiștilor, un atelier de psihologie și sociologie specializată.”

 “Discuții organizate, dezbaterea de creație, multiformă și permanentă”

 (Cornelia Alecu, De vorbă cu… Valentin Silvestru în “Argeș” 3/1988)